ارزیابی وضعیت تعادل اکسیدانی-آنتی‌اکسیدانی پلاسما با افزودن عصاره آبی پیاز گیاه سیر (Allium sativum‌) به شیر بزغاله‌های شیرخوار

نوع مقاله: علمی پژوهشی

نویسندگان

1 دستیار تخصصی بیماری‌های داخلی دام‌های بزرگ، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

2 دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران.

چکیده

در نوزاد نشخوارکنندگان به علت نابالغ بودن سیستم ایمنی، نسبت به عفونت­ها حساسیت بالایی وجود دارد. آنتی­اکسیدان­ها قادر به تقویت عملکرد سلول­های سیستم ایمنی می­باشند و گیاه سیر(Allium sativum) هم آنتی­اکسیدانی است که در مورد نوزاد نشخوارکنندگان به عنوان یک آنتی­بیوتیک پروفیلاکتیک مطرح شده ­است. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت تعادل اکسیدانی-آنتی‌اکسیدانی پلاسما دراثر افزودن عصاره آبی پیاز گیاه سیر به شیر بزغاله­های نوزاد انجام شد. این مطالعه روی 30 رأس بزغاله نوزاد نر و ماده 7 روزه نژاد مخلوط شیرخوار با میانگین وزن 3­ کیلوگرم انجام گرفت. بزغاله­ها به 3 گروه مساوی تقسیم شدند. هر گروه یکی از 3 درمان­ خوراکی شامل 30 میلی­لیتر سالین (درمان کنترل منفی)، 400 واحد ویتامین E و 83 میلی­گرم بر­کیلوگرم وزن بدن عصاره آبی سیر را در هر 3 وعده دریافت شیر در طول 24 ساعت، دریافت کردند. در دقیقه صفر و نیز ساعات 1، 5/2، 5، 12، 18 و 24 پس از شروع درمان، جداگانه نمونه خون از همه دام­های مورد آزمایش اخذ و پس از جداسازی پلاسمای هر نمونه،میزان ظرفیت­هایآنتی­اکسیدانی و اکسیدانی تام پلاسما و اندیس استرس اکسیداتیو آن تعیین شد. یافته­ها نشان داد که در مقایسه با درمان کنترل منفی، درمان با ویتامین E سبب سوق معنی­دار تعادل اکسیدانی-آنتی­اکسیدانی پلاسما به سمت آنتی­اکسیدانی (05/0>p) و درمان با سیر سبب سوق تعادل مذکور به سمت اکسیدانی (05/0> p) گردیده و هیچ­نوع عارضه جانبی­ بالینی هم به دنبال تجویز ترکیبات مذکور در بزغاله­ها مشاهده نشد. این مطالعه نشان داد که عصاره­ آبی سیر دارای اثر ­اکسیدانی در پلاسمای بزغاله­های نوزاد شیرخوار می­باشد.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

The effect of adding aqueous extract of Garlic onion to milk on the plasma oxidant-antioxidant balance in suckling 7-day-old goat kids

نویسندگان [English]

  • Mostafa Abdollahi 1
  • Ashkan Jebelli Javan 2
1 Post Graduate Student of Large Animals Internal Medicine, Faculty of Veterinary Medicine, Tehran University, Tehran, Iran.
2 Associate Professor, Department of Food Hygiene, Faculty of Veterinary Medicine, Semnan University, Semnan, Iran.
چکیده [English]

The ruminant infant is susceptible to neonatal infections due to the immature immune system. Antioxidants can enhance the function of the immune system cells. Garlic is an antioxidant that has been proposed as a prophylactic antibiotic in ruminant infants. The aim of this study was to determine the effect of adding aqueous extract of garlic to milk on the plasma oxidant-antioxidant balance in neonatal goat kids. This study was performed on 30 male and female suckling 7-day-old neonatal goat kids of mixed breed (mean weight 3 kg). The goat kids were divided into 3 equal groups. Each group received one of the following three oral treatments (inclusive 30 ml of saline, 400 IU of vitamin E, 83 mg / kg of aqueous extract of garlic) at every 3 milk meals per 24 hours. At 0 min and 1, 2/5, 5, 12, 18, and 24 hours after the beginning of the first treatment, blood samples were taken and the plasma was discarded and the total antioxidant and total oxidation capacity of the plasma and its oxidative stress index were determined. Compared to negative control, treatment with vitamin E caused a significant tendency of the oxidant-antioxidant balance of the plasma towards the antioxidant (p

کلیدواژه‌ها [English]

  • Garlic
  • Antioxidant
  • goat kid
  • newborn
  • oxidant